INFO • 42 KM WANDELEN

De start van de hele Mar-athon wandelen is tussen 9.00 en 10.00 uur op het Martiniplein in Sneek. Meer informatie over inschrijfgeld, unieke loopshirt, parkeren, busvervoer, verzorgingsposten, pleisterplaatsen etc.
vind je hieronder.

Inschrijfgeld & bestellen unieke loopshirt Mar-athon 2017

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon wandelen bedraagt € 25,-

Inschrijven voor de 3e Mar-athon rond Sneek en meer op zaterdag 24 juni 2017 is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

UNIKE LOOPSHIRT MAR-ATHON 2017

Het Mar-athon reflectie loopshirt (€ 17,50) kan tot 24 maart 2017 besteld worden en wordt medio mei 2017 toegezonden.

Parkeren + Gratis bus naar de start • Kiss & Ride

Voor alle deelnemers is er aan de ringweg van Sneek een parkeerterrein ingericht (’s avonds verlicht). De kosten voor het parkeren zijn € 5,-. Dit terrein is bereikbaar via Ysbrechtum en Scharnegoutum, volg de gele P-borden. Navigatie: Kleasterwei 4, 8633 WR Ysbrechtum.

De wandelroute van het parkeerterrein naar het centrum is ±1800 meter. Er rijden gratis shuttlebussen tussen het Station Sneek (200 meter van de finish) en het parkeerterrein Schuttersveld.

In het centrum van Sneek is er voor het afzetten van de 42 km wandelaars een Kiss & Ride zone. Navigatie: Almastraat 14, 8601 EW Sneek.

Wedstrijdsecretariaat • Omzetten afstand of startkaart op andere naam

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de kantine van AV Horror, tegenover het parkeerterrein Schuttersveld in Sneek en is op 20 juni geopend van 08.00 uur tot 18.30 uur. Na-inschrijven is niet mogelijk. De op het startbewijs gedrukte naam kan niet worden aangepast, de naam in de uitslagverwerking wel.

Start / finish • Herinnering

Op de persoonlijke startkaart staat de starttijd aan gegeven. Er wordt tussen 9.00 en 10.00 uur om de 10 minuten gestart. Er kan tot 20.00 uur op het Martiniplein in Sneek gefinisht worden (locatie is gelijk aan de start). Later mag ook, maar vanaf 20.10 uur verwachten we de eerste hardlopers ook op de finish.

Startkaart • Tijdsregistratie

Iedere deelnemer is verplicht tot het zichtbaar dragen van zijn of haar startkaart. De startkaarten zijn voorzien van een chip, waardoor tijdsregistratie mogelijk is. Naast de start- en finishtijd worden ook jouw doorkomsten op alle 5 kilometerpunten geregistreerd. De uitslagen zijn na afloop van het evenement te vinden op mar-athon.com. Publiek en thuisblijvers kunnen kosteloos op de hoogte gehouden worden van jouw prestaties. Aanmelden voor het deelnemersvolgsysteem kan hier.

Herinnering • Consumptiebonnen

Naast je startkaart heb je ook een aantal bonnen toegestuurd gekregen. Eén van deze bonnen kun je inleveren voor een Mar-athon herinnering. Dit kan bij voor de start of na afloop bij de finish op het Martiniplein. De andere bonnen zijn in te leveren bij de pleisterplaatsen langs de route. Per bon staat aangeven wat welke consumptie je op iedere pleisterplaats kunt krijgen. Het is niet mogelijk om de bon op een andere dan aangegeven pleisterplaats in te leveren.

Verzorgingsposten • Pleisterplaatsen • Volgen van deelnemers langs de route

Langs de route zijn naast vijf pleisterplaatsen ook verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich medewerkers van het Rode Kruis en kun je water krijgen. Je vindt posten op 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35, 37,5 en 40 Km. Hier is ook beperkt toiletgelegenheid. Op de grotere pleisterplaatsen zijn ook toiletvoorzieningen aanwezig. Bekijk de routekaart voor de exacte locaties.

Het is niet toegestaan om de deelnemers per fiets te begeleiden. De route is daarvoor op enkele stukken te smal. Volgers die de deelnemers langs de route willen aanmoedigen kunnen gebruikmaken van de op de routekaart aangegeven applausplaatsen (P). Hier is ook ruimte om te parkeren.

Kleedruimte • Sportmassage • Douches

De Sneker Sporthal – Van Giffenstraat 3, 8601 EX Sneek – is geopend van 16.00 tot 01.00 uur. Hier zijn zijn kleedruimtes met douches. In de sporthal kun je ook kosteloos gebruik maken van de sportmassage. Er zijn sportmasseurs van de NGS en fysiotherapeuten aanwezig. Aanmelden voor een sportmassage is niet nodig. bij de finish is een medische post van het Rode Kruis ingericht.

Vervoer Finish naar Parkeerterein Schuttersveld

Na afloop rijden er een shuttlebussen tussen Station Sneek en het parkeerterrein Schuttersveld. Dit vervoer is gratis. Er is vanaf de finish geen vervoer naar in Heerenzijl.

Tot slot...

Er kan tot 20.00 uur door wandelaars gefinisht worden, daarna komen de hardlopers binnen (wandelaars kunnen nog wel finishen, maar moeten vanaf dat moment ruimte geven aan de hardlopers). Wanneer de medische staf het niet verantwoord vindt om door te gaan heeft de organisatie het recht de deelnemer uit de tocht te halen. Deelname geschiedt op eigen risico. Volg de regels van de verkeersregelaars altijd op. Houd je aan de verkeersregels en bovenal geniet van ‘us moaie lân!’.