INFO • 42 KM HARDLOPEN

De start van de hele Mar-athon hardlopen is om 19.00 uur op het Hoogend in Sneek (bij de Waterpoort). Finishen kan tot 24.00 uur, vanaf 22.30 uur is het dragen van verlichting op de route verplicht. Meer informatie over inschrijfgeld, unieke loopshirt, parkeren, busvervoer, verzorgingsposten, pleisterplaatsen etc. vind je hieronder.

Inschrijfgeld & bestellen unieke loopshirt Mar-athon 2017

Het inschrijfgeld voor de hele Mar-athon hardlopen bedraagt € 40,-

Inschrijven voor de 3e Mar-athon rond Sneek en meer op zaterdag 24 juni 2017 is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

UNIKE LOOPSHIRT MAR-ATHON 2017

Het Mar-athon reflectie loopshirt (€ 17,50) kan tot 24 maart 2017 besteld worden en wordt medio mei 2017 toegezonden.

Parkeren + Gratis busvervoer • Kiss & Ride

Voor alle deelnemers is er aan de ringweg van Sneek een parkeerterrein ingericht (’s avonds verlicht). De kosten voor het parkeren zijn € 5,-. Dit terrein is bereikbaar via Ysbrechtum en Scharnegoutum, volg de gele P-borden. Navigatie: Kleasterwei 4, 8633 WR Ysbrechtum.

De wandelroute van het parkeerterrein naar het centrum is ±1800 meter. Er rijden gratis shuttlebussen tussen het Station Sneek (200 meter van de start/finish) en het parkeerterrein Schuttersveld.

In het centrum van Sneek is er voor het afzetten van de 42 km hardlopers een Kiss & Ride zone. Navigatie: Almastraat 14, 8601 EW Sneek.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de kantine van AV Horror, tegenover het parkeerterrein Schuttersveld in Sneek en is op 20 juni geopend van 08.00 uur tot 18.30 uur. Na-inschrijven is niet mogelijk. De op het startbewijs gedrukte naam kan niet worden aangepast, de naam in de uitslagverwerking wel.

Kleedruimte • Kleding • Sportmassage • Douches

De Sneker Sporthal – Van Giffenstraat 3, 8601 EX Sneek – is geopend van 16.00 tot 01.00 uur. Hier zijn zijn kleedruimtes met douches. Waardevolle spullen kunnen niet in bewaring worden gegeven. Laat geen kleding achter in de kleedkamers. Je kleding kun je, in een gesloten tas voorzien van je kledinglabel dat aan je startnummer zit, afgeven bij de kledingbewaring op het Martiniplein, marktkramen op 200 meter van de start. Na afloop kun je jouw tas hier (op vertoon van nummer) weer afhalen. In de sporthal kun je kosteloos gebruik maken van de sportmassage. Er zijn sportmasseurs van de NGS en fysiotherapeuten aanwezig. Aanmelden voor een sportmassage is niet nodig.

Startnummer • Tijdsregistratie

Iedere deelnemer is verplicht tot het zichtbaar dragen van zijn of haar startnummer. De startnummers zijn voorzien van een chip, waardoor tijdsregistratie mogelijk is. Naast de start- en finishtijd worden ook jouw doorkomsten op alle 5 kilometerpunten geregistreerd. De uitslagen zijn na afloop van het evenement te vinden op mar-athon.com. Publiek en thuisblijvers kunnen kosteloos op de hoogte gehouden worden van jouw prestaties. Aanmelden voor het deelnemersvolgsysteem kan hier.

Herinnering • Verlichting

Aan het startbewijs voor de 42 Km hardlopen zit een bonnetje. Tegen inlevering van deze bon ontvang je (tussen 16.00 en 24.00 uur) bij de marktkraam op het Martiniplein een herinnering. Na 22.30 uur is het dragen van verlichting verplicht.

Startvak • Pacers

Het startvak van de 42 kilometer hardlopen is op het Hoogend in Sneek en wordt om 18.30 uur opengesteld voor de deelnemers. Er is geen specifiek startvak voor wedstrijdlopers. In het startvak staan pacers opgesteld met looptijden van 3.30 / 3.45 / 4.00 / 4.15 / 4.30 / 4.45 en 5.00 uur. Ze zijn herkenbaar aan de gekleurde hesjes en ballonnen. Je kunt je kosteloos en zonder aanmelden aansluiten bij ‘jouw’ pacer.

Verzorgingsposten • Volgen van deelnemers langs de route

Langs de route zijn verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich ook medewerkers van het Rode Kruis. Je vindt posten met PowerBar Sportdrank / Water / Fruit op 5, 10, 15, 20, 25, 30, 32,5 35, 37,5 en 40 Km. Op 35 Kilometer is ook een PowerBar gel punt ingericht. Hardlopers van de 42 kilometer ontvangen hier een Gel (Strawberry). Bekijk de routekaart voor de exacte locaties. De organisatie biedt geen gelegenheid om eigen sportdrank langs de verzorgsposten te plaatsen.

Het is niet toegestaan om de deelnemers per fiets te begeleiden. De route is daarvoor op enkele stukken te smal. Volgers die de deelnemers langs de route willen aanmoedigen kunnen gebruikmaken van de op de routekaart aangegeven applausplaatsen (P). Hier is ook ruimte om te parkeren.

Herinnering • Prijzengeld

Iedereen die voor 24.00 uur finisht ontvangt een medaille.

Op de hele Mar-athon wordt er gelopen in de volgende vier categorieën:
MANNEN / M40 / M50 / M60
VROUWEN / V40 / V50 / V60
Voor de overall winnaars mannen en vrouwen 42 kilometer hardlopen zijn er geldprijzen van respectievelijk €420 / €210 / €105 beschikbaar, dit bedrag zal binnen een week na afloop van het evenement overgemaakt worden. De volgorde van binnenkomst (bruto tijd/guntime) is bepalend. De huldiging van de overall winnaars van de hele Mar-athon vindt plaats om 22.45 uur op het podium van het Finishers Festival op 100 meter van de finish. De nummers 1, 2 en 3 per categorie krijgen hun eremedaille thuisgestuurd.

Vervoer Finish naar Parkeerterein Schuttersveld

Er rijdt een shuttledienst tussen Station Sneek en het parkeerterrein Schuttersveld. Dit vervoer is gratis.

Tot slot ...

De organisatie heeft het recht om een deelnemer die de eindtijd van 24.00 uur niet dreigt te halen uit de wedstrijd te halen. Ook wanneer de medische staf het niet verantwoord vindt om door te gaan heeft de organisatie het recht de deelnemer uit de wedstrijd te halen. Er rijdt een bezemwagen, eventuele uitvallers worden door de organisatie naar de finish in Sneek gebracht. Deelname geschiedt op eigen risico. Volg de regels van de verkeersregelaars altijd op. Houd je aan de verkeersregels en bovenal geniet van ‘us moaie lân!’.