INFO • 21 KM WANDELEN

De start van de halve Mar-athon wandelen is tussen 12.00 en 15.00 uur vanaf Heerenzijl (tussen Terkaple en Terherne). Meer informatie over inschrijfgeld, unieke loopshirt, parkeren, busvervoer, verzorgingsposten, pleisterplaatsen etc.
vind je hieronder.

Inschrijfgeld & bestellen unieke loopshirt Mar-athon 2017

Het inschrijfgeld voor de halve Mar-athon wandelen bedraagt € 25,-

Inschrijven voor de 3e Mar-athon rond Sneek en meer op zaterdag 24 juni 2017 is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

UNIKE LOOPSHIRT MAR-ATHON 2017

Het Mar-athon reflectie loopshirt is in een beperkte oplage te koop voor € 20,- op het Martiniplein te Sneek vanaf vrijdag 23 juni en zaterdag 24 juni 2017.

Parkeren • Kiss & Ride • Busvervoer • Eigen vervoer start Heerenzijn

Voor alle deelnemers is er aan de ringweg van Sneek een parkeerterrein ingericht (’s avonds verlicht). De kosten voor het parkeren zijn € 5,-. Dit terrein is bereikbaar via Ysbrechtum en Scharnegoutum, volg de gele P-borden. Navigatie: Kleasterwei 4, 8633 WR Ysbrechtum.

Je kunt je in Sneek ook laten afzetten nabij het opstappunt van de bussen richting Heerenzijl, navigatie: Pim Mulierstraat 7, 8602 CL Sneek.

Het opstappunt voor de bus naar Heerenzijl (start) ligt tegenover het Parkeerterrein. Kijk voor de vertrektijd van jouw bus in de brief die je bij je startbewijs hebt ontvangen of op je startkaart zelf. Zorg dat je op tijd bent, vervoer naar Heerenzijl is gratis. Er rijden gratis shuttlebussen tussen het Station Sneek (200 meter van de finish) en het parkeerterrein Schuttersveld. De wandelroute van het het centrum naar het Parkeerterrein Schuttersveld is ±1800 meter.

Je kunt ook met eigen vervoer naar de start in Heerenzijl komen, navigatie: Hearresyl 1, 8542 AV Terkaple. Houdt i.v.m. de grote hoeveelheid deelnemers rekening met extra reistijd. Parkeren kan (tot 22.00 uur) kosteloos op het parkeerterrein in het aangelegen weiland. Let op: er is na afloop geen vervoer van Sneek naar Heerenzijl.

Wedstrijdsecretariaat • Omzetten afstand of startkaart op een andere naam

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de kantine van AV Horror, tegenover het parkeerterrein Schuttersveld in Sneek en is op 23 en 24  juni geopend van 08.00 uur tot 18.30 uur. De op het startbewijs gedrukte naam kan niet worden aangepast, de naam in de uitslagverwerking wel

Start/Finisch • Herinnering

Op de persoonlijke startkaart staat de starttijd aangegeven. Er wordt tussen 12.00 en 15.00 uur om de 15 minuten in Heerenzijl gestart. Je ontvangt de speciale Mar-athon Buff voor de start. Er kan tot 20.00 uur op het Martiniplein in Sneek gefinisht worden. Later mag ook, maar vanaf 20.10 uur verwachten we de eerste hardlopers ook op de finish. Iedereen die finisht ontvangt een medaille.

Startkaart • Tijdregistratie

Iedere deelnemer is verplicht tot het zichtbaar dragen van zijn of haar startkaart. De startkaarten zijn voorzien van een chip, waardoor tijdsregistratie mogelijk is. Naast de start- en finishtijd worden ook jouw doorkomsten op alle 5 kilometerpunten geregistreerd. De uitslagen zijn na afloop van het evenement te vinden op mar-athon.com. Publiek en thuisblijvers kunnen kosteloos op de hoogte gehouden worden van jouw prestaties. Aanmelden voor het deelnemersvolgsysteem volgt.

Herinnering• Consumptiebonnen

Naast je startkaart heb je ook een aantal bonnen toegestuurd gekregen. Eén van deze bonnen kun je inleveren voor een Mar-athon herinnering. Dit kan bij voor de start in Heerenzijl of na afloop bij de finish op het Martiniplein. De andere bonnen zijn in te leveren bij de pleisterplaatsen langs de route. Per bon staat aangeven wat welke consumptie je op iedere pleisterplaats kunt krijgen. Het is niet mogelijk om de bon op een andere dan aangegeven pleisterplaats in te leveren.

Verzorgingsposten • Pleisterplaatsen • Volgen van deelnemers langs de route

Langs de route zijn naast drie pleisterplaatsen ook verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich medewerkers van het Rode Kruis en kun je water krijgen. Je vindt posten op 4, 9, 14, 16.5 en 19 Km. Hier is ook beperkt toiletgelegenheid. Op de grotere pleisterplaatsen zijn uitgebreidere toiletvoorzieningen aanwezig. Bekijk de routekaart voor de exacte locaties.

Het is niet toegestaan om de deelnemers per fiets te begeleiden. De route is daarvoor op enkele stukken te smal. Volgers die de deelnemers langs de route willen aanmoedigen kunnen gebruikmaken van de op de routekaart aangegeven applausplaatsen (P). Hier is ook ruimte om te parkeren.

Kleedruimte • Sportmassage • Douches

De Sneker Sporthal – Van Giffenstraat 3, 8601 EX Sneek – is geopend op vrijdag 23 juni van 20.30 tot 22.00 uur en op zaterdag 24 juni van 17.00 tot 00.30 uur . Hier zijn zijn kleedruimtes met douches. In de sporthal kun je ook kosteloos gebruik maken van de sportmassage. Er zijn sportmasseurs van de NGS en fysiotherapeuten aanwezig. Aanmelden voor een sportmassage is niet nodig. bij de finish is een medische post van het Rode Kruis ingericht.

Vervoer Finish naar Parkeerterein Schuttersveld

Tot slot ...

Er kan tot door wandelaars gefinisht worden, daarna komen de hardlopers binnen (wandelaars kunnen nog wel finishen, maar moeten vanaf dat moment ruimte geven aan de hardlopers). Wanneer de medische staf het niet verantwoord vindt om door te gaan heeft de organisatie het recht de deelnemer uit de tocht te halen. Deelname geschiedt op eigen risico. Volg de regels van de verkeersregelaars altijd op. Houd je aan de verkeersregels en bovenal geniet van ‘us moaie lân!’.