INFO • 21 KM HARDLOPEN

De start van de halve Mar-athon hardlopen is om 19.00 uur voor de brug bij Heerenzijl (tussen Terkaple en Terherne). Meer informatie over inschrijfgeld, unieke loopshirt, parkeren, busvervoer, verzorgingsposten, pleisterplaatsen etc.
vind je hieronder.

Inschrijfgeld & bestellen unieke loopshirt Mar-athon 2017

Het inschrijfgeld voor de halve Mar-athon hardlopen bedraagt € 30,-

Inschrijven voor de 3e Mar-athon rond Sneek en meer op zaterdag 24 juni 2017 is mogelijk tot het maximum aantal deelnemers is bereikt.

UNIKE LOOPSHIRT MAR-ATHON 2017

Het Mar-athon reflectie loopshirt (€ 17,50) kan tot 24 maart 2017 besteld worden en wordt medio mei 2017 toegezonden.

Parkeren • Kiss & Ride • Busvervoer • Eigen vervoer naar start Heerenzijl

Voor alle deelnemers is er aan de ringweg van Sneek een parkeerterrein ingericht (’s avonds verlicht). De kosten voor het parkeren zijn € 5,-. Dit terrein is bereikbaar via Ysbrechtum en Scharnegoutum, volg de gele P-borden. Navigatie: Kleasterwei 4, 8633 WR Ysbrechtum.

Je kunt je in Sneek ook laten afzetten nabij het opstappunt van de bussen richting Heerenzijl, navigatie: Pim Mulierstraat 7, 8602 CL Sneek.

Het opstappunt voor de bus naar Heerenzijl (start) ligt tegenover het parkeerterrein. Kijk voor de vertrektijd van jouw bus in de brief die je bij je startbewijs hebt ontvangen of op je startbewijs zelf. Zorg dat je op tijd bent, vervoer naar Heerenzijl is gratis. Er rijden gratis shuttlebussen tussen het Station Sneek (200 meter van de finish) en het parkeerterrein Schuttersveld.

Je kunt ook met eigen vervoer naar de start in Heerenzijl komen, navigatie: Hearresyl 1, 8542 AV Terkaple. Houdt i.v.m. de grote hoeveelheid deelnemers rekening met extra reistijd. Parkeren kan (tot 22.00 uur) kosteloos op het parkeerterrein in het aangelegen weiland. Let op: er is na afloop geen vervoer van Sneek naar Heerenzijl.

Wedstrijdsecretariaat

Het wedstrijdsecretariaat is gevestigd in de kantine van AV Horror, tegenover het parkeerterrein Schuttersveld in Sneek en is op 20 juni geopend van 08.00 uur tot 18.30 uur. Na-inschrijven is niet mogelijk. De op het startbewijs gedrukte naam kan niet worden aangepast, de naam in de uitslagverwerking wel.

Kleding • Kleedruimte • Douches • Sportmassage

Je kleding kun je tot 18.45 uur, in een gesloten tas voorzien van het kledinglabel dat aan je startnummer is bevestigd, afgeven bij de kledinginnamme bij Heerenzijl (200 meter van de start). Hier staan rolcontainers met opeenlopende nummers opgesteld. Deze wordt per vrachtwagen vervoerd naar Sneek. Na afloop kun je jouw tas bij de finish nabij het Martiniplein in Sneek weer afhalen (kledingbewaring is op eigen risico).

De Sneker Sporthal – Van Giffenstraat 3, 8601 EX Sneek – is geopend van 16.00 tot 01.00 uur. Hier zijn zijn kleedruimtes met douches. In de Sneker Sporthal kun je ook kosteloos gebruik maken van de sportmassage. Er zijn sportmasseurs van de NGS en fysiotherapeuten aanwezig. Aanmelden voor een sportmassage is niet nodig.

Startnummer • Tijdsregistratie

Iedere deelnemer is verplicht tot het zichtbaar dragen van zijn of haar startnummer. De startnummers zijn voorzien van een chip, waardoor tijdsregistratie mogelijk is. Naast de start- en finishtijd worden ook jouw doorkomsten op alle 5 kilometerpunten geregistreerd. De uitslagen zijn na afloop van het evenement te vinden op mar-athon.com. Publiek en thuisblijvers kunnen kosteloos op de hoogte gehouden worden van jouw prestaties. Aanmelden voor het deelnemersvolgsysteem kan hier.

Herinnering

Onder aan het startbewijs voor de 21 Km hardlopen zit een strook. Tegen inlevering van deze bon ontvang je jouw herinnering. Je kunt de bon inleveren nabij de start in Heerenzijl of bij de marktkraam nabij de kledinguitgifte op het Martiniplein in Sneek.

Startvakken

De vijf startvakken van de 21 kilometer hardlopen zijn herkenbaar aan de gekleurde stip op je startnummer. Ga op tijd in het juiste startvak staan en volg de aanwijzingen van de medewerkers op. Op de halve Mar-athon zijn geen pacers aanwezig.

Verzorgingsposten • Volgen van deelnemers langs de route

Langs de route zijn verzorgingsposten ingericht. Hier bevinden zich ook medewerkers van het Rode Kruis. Je vindt posten met PowerBar Sportdrank / Water / Fruit op 4, 9, 14, 16,5 en 19 Km. Op 14 kilometer vind je een PowerBar service punt. Hardlopers op de 21 kilometer ontvangen hier een Powerbar Gel Shot (Cola) voor een extra energy boost. Bekijk de routekaart 21 km voor de exacte locaties. De organisatie biedt geen gelegenheid om eigen sportdrank langs de verzorgsposten te plaatsen.

Het is niet toegestaan om de deelnemers per fiets te begeleiden. De route is daarvoor op enkele stukken te smal. Volgers die de deelnemers langs de route willen aanmoedigen kunnen gebruikmaken van de op de routekaart aangegeven applausplaatsen (P). Hier is ook ruimte om te parkeren.

Herinnering • Prijzengeld

Iedereen die voor 24.00 uur finisht ontvangt een medaille.

Op de halve Mar-athon wordt er gelopen in de volgende vier categorieën:
MANNEN / M40 / M50 / M60
VROUWEN / V40 / V50 / V60
Voor de overall winnaars mannen en vrouwen 21 kilometer hardlopen zijn er geldprijzen van respectievelijk €210 / €105 / € 52,50 beschikbaar, dit bedrag zal binnen een week na afloop van het evenement overgemaakt worden. De volgorde van binnenkomst (bruto tijd/guntime) is bepalend. De huldiging van de overall winnaars van de halve Mar-athon vindt plaats om 21.45 uur op het podium van het Finishers Festival op 100 meter van de finish. De nummers 1, 2 en 3 per categorie kunnen hun eremedaille thuisgestuurd.

Vervoer Finish naar Parkeerterein Schuttersveld

Er uur rijdt een shuttledienst tussen Station Sneek en het parkeerterrein Schuttersveld. Dit vervoer is gratis. Er is vanaf de finish geen vervoer naar in Heerenzijl.

Tot slot ...

De organisatie heeft het recht om een deelnemer die de eindtijd van 24.00 uur niet dreigt te halen uit de wedstrijd te halen. Ook wanneer de medische staf het niet verantwoord vindt om door te gaan heeft de organisatie het recht de deelnemer uit de wedstrijd te halen. Er rijdt een bezemwagen, eventuele uitvallers worden door de organisatie naar de finish in Sneek gebracht. Deelname geschiedt op eigen risico. Volg de regels van de verkeersregelaars altijd op. Houd je aan de verkeersregels en bovenal geniet van ‘us moaie lân!’.